Bestel hier tickets!

Nu met € 10,- korting via PlusTicket

Een onvergetelijke muzikale reis
The Star Wars Suite
Meer dan 150 muzikanten brengen dit najaar de muziek van Star Wars tot leven tijdens een unieke concertreeks in Nederland. Het International Symphony Orchestra uit Lviv vertolkt onder leiding van dirigent Raymond Janssen de wereldberoemde soundtracks uit de Star Wars films. Ze worden daarbij ondersteund door het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ en combineren de nummers tot een stralend geheel. Heroïsche en explosieve delen worden afgewisseld met verheven muziek. The Star Wars Suite was in 2018 en 2019 reeds met groot succes in Nederland te zien en komt daarom nu terug voor een reprise.


The Star Wars Suite is een groots en meeslepend muzikaal spektakel dat in 2018 en 2019 volle zalen trok in Nederland. Niet voor niets zijn de fenomenale partituur en de soundtracks van Star Wars uitgeroepen tot ‘beste filmmuziek aller tijden’. De soundtracks zijn gecomponeerd door John Williams en spreken zowel liefhebbers van klassieke muziek als fans van de films aan. De partituur vormt een integraal onderdeel van het succes van Star Wars. Williams is dan ook zonder twijfel de grootste Amerikaanse filmcomponist ooit. Star Wars betekende zijn doorbraak. De symfonische muziek uit de film werd direct legendarisch. Eind jaren zeventig - waarin synthesizers in opkomst waren, liet Williams zich inspireren door componisten uit de jaren dertig. De beroemde Imperial Mars is daar het bekendste voorbeeld van. Een welhaast iconische die versterkt wordt door spectaculaire koorelementen. Het contrasteert perfect met de moderne high tech elementen uit de film. De Star Wars films behoren tot de grootste kassuccessen van de 20ste eeuw. Het is Williams gelukt om de adembenemende beelden op een indrukwekkende manier muzikaal te begeleiden. Het succes van Star Wars motiveerde hem om de filmmuziek ook live aan een groot en wereldwijd publiek te presenteren.


Verhalen uit de films
The Star Wars Suite is een onvergetelijke muzikale reis langs de hoogtepunten uit de films. Luisteraars worden meegevoerd naar tot de verbeelding sprekende verhalen van onder meer Duel of the Fates, Luke & Leia, The Imperial March en The Throne Room. Het concert is echter bovenal een spectaculaire muzikale reis vol emotie die het publiek in vervoering brengt. De bijzondere melodieën en klankkleuren maken de symfonie tot een intense luisterervaring. De uitvoering is dan ook perfect. In navolging op de zeer succesvolle Lord of the Rings concerten en de befaamde Carmina Burana, wordt ook The Star Wars Suite uitgevoerd door The International Symphony Orchestra uit Lviv en het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’. Beide gezelschappen komen speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland in de grootste bezetting ooit en bestaan uit louter gepassioneerde topmusici. Onder leiding van Raymond Janssen spelen ze de sterren van de hemel. Samen staan ze garant voor een ongeëvenaarde beleving die het publiek niet snel vergeet.


Concert Informatie:
Componist: John Williams
Koor: Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
Orkest: The International Symphony Orchestra uit Lviv
Dirigent: Raymond Janssen

Programma:
Danny Elfman - Music from Spider Man
Hans Zimmer - Gladiator Suite
Hans Zimmer - Gladiator ‘We are free’
Mykola Lysenko - Taras Bulba
John Williams: - Jaws main theme
John Williams: - Dry your tears Africa
John Williams: - Schindlers list (viool solo)
Ramin Djawadi: - Game of Thrones main theme
Vangelis - 1492: Conquest of Paradise

- Pauze -

The Star Wars Suite
Imperial March
Star Wars Main Title Theme
Anakin’s Theme
Battle of The Heroes
Luke and Leia
The Asteroid field
Love Theme
Cantina Band
Princess Leia’s Theme
The Flag Parade
Throne Room & End Title
Duel of the Fates
Imperial March


Programma onder voorbehoud van wijzigingen

World Forum Theater Den Haag
Woensdag 15 december 20.00 uur
Donderdag 16 december 20.00 uur


Tijdsduur concert:
Deel 1: 50 minuten
Deel 2: 60 minuten

Bestel hier tickets!